FADES

QUI SOM

L’Associació de Familiars de Malalts d’Alzheimer i d’Altres Demències del Ripollès (FADES) amb NIF G17631185 i inscrita en el registre d’Associacions del Departament de Justícia (núm. 3762), va neixer l’any 2000, per donar a conèixer la malaltia d’Alzheimer, i iniciar un servei d’atenció a les persones diagnosticades i a les seves famílies, amb tallers d’estimulació cognitiva, artteràpia i amb programes de formació i suport psicològic.

QUÈ FEM

Suport als familiars

Acompanyem a les famílies de les persones amb demència, tant a nivell individual com grupal, per tal d’oferir un espai de ventilació i gestió emocional. Acompanyem a les famílies de les persones amb demència amb el servei de teràpia ocupacional al domicili.

Assessorament jurídic

Des de la Fundació tutelar del Ripollès es realitza l’assessorament jurídic per orientar sobre els aspectes legals que sorgeixen amb el diagnòstic d’una demència i per afrontar l’evolució de la malaltia amb seguretat i mantenint la voluntat de la persona.

Divulgació

Treballem amb projectes de prevenció, de sensibilització i de divulgació per tal de donar a conèixer la malaltia d’Alzheimer i d’altres demències.

NOTÍCIES

COMMEMORACIÓ EL DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER

L’associació FADES (Associació de familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències del Ripollès) el passat 30 de setembre va commemorar el DIA MUNDIAL DE L’ALZHEIMER. L’acte es va portar a terme al Museu Etnogràfic de Ripoll amb la participació de la Sra. Eulàlia Cucurella, presidenta d’Alzheimer Catalunya, amb la ponència “Cuidem-nos per cuidar”. A la vegada es va presentar el nou servei de teràpia ocupacional per a les persones sòcies, a càrrec de la terapeuta Sra. Mireia Porras, l’acte va ser conduït per la psicòloga de FADES, Sra. Isabel Casas. A l’acte hi van assistir 50 persones.

JORNADA DE SENSIBILITZACIÓ SOCIAL

L’Ajuntament de Campdevànol, va convidar l’associació FADES amb un programa de ponències per parlar de l’envelliment. Hi van participar el Sr. Manel Hueso, Secretari, la Sra. Isabel Casas, psicòloga, la Sra. Maria Dolors Vilalta, advocada de la Fundació Tutelar del Ripollès i com a convidada especial la Sra.Eulàlia Cucurella Fabregat, Presidenta de la Fundació Alzheimer de Catalunya. El títol de la xerrada va ser “Envellir i els reptes que planteja. Com ho vivim?” Hi varen assistir 50 persones aproximadament.

RIPOLLÈS LÍDERS 2018

Des de fa 9 anys el grup de comunicació Corisa Media grup, organitza els Premis Ripollès Líders. Aquests premis es van crear en el seu dia per reconèixer el treball i l’esforç de la gent del Ripollès que treballa cada dia per fer gran la nostra comarca. De la categoria de Responsabilitat Social, on l’activitat social que hagi destacat més durant l’any per qualsevol aspecte relacionat amb el desenvolupament social de la comarca. El 8 de febrer, va ser FADES escollida com a finalista i guanyadora d’aquests premis. Molt orgullosos de rebre aquest reconeixement per als 18 anys de trajectòria de l’associació, el Sr. Manel Hueso, secretari i la Sra. Isabel Casas, psicòloga, van recollir el premi.

SUMEM

SUMEM 2019 L’Hospital de Campdevànol va organitzar la 5a jornada ‘Sumem’ Amb l’objectiu de donar a conèixer i posar cara les diferents associacions de la comarca. FADES va participar exposant el seu recorregut i els nous reptes de futur, al costat de les persones i les seves famílies.

DONACIÓ

El Playback benèfic de Campdevànol va fer una donació a FADES pel valor de 1.000€

18 ANYS AMB FADES

L’associació de familiars de malalts d’Alzheimer i d’altres demències del Ripollès (FADES), el passat 30 de novembre es va realitzar un acte de celebració dels 18 anys de la seva creació, amn una assistència de més de 100 persones. Amb la presentació de FADES a càrrec de la Sra. Glòria Mas, neuropsicòloga BBRC de la Fundació Pasqual Maragall. Al final de la conferència es va fer un reconeixement a les persones i entitats que han fet possible els 18 anys de FADES. La Unió intersectorial del Ripollès (UIER) que durant aquests anys han fet costat, als socis i sòcies per continuar dinant-nos confiança i per ajudar-nos a teixir l’entitat al llarg dels anys, i especialment es va fer un reconeixement a la trajectòria de 4 persones que des de la creació de l’entitat, varen treballar i treballem de forma compromesa amb la malaltia de l’Alzheimer al Ripollès. Es va obsequiar a través d’una obra única i personalitzada de l’Escultor i Arquitecte Sant Joaní el Sr. Francesc Fajulà.

  • El primer reconeixement va ser per la persona que va impulsar la creació de FADES la Sra. Montserrat Barros, que com a familiar va presidir l’Associació durant els primers 5 anys i que hi continua com a Artterapia.
  • El segon reconeixement va ser per el secretari i tresorer de l’Associació el Sr. Manel Hueso, present des dels seus inicis i pilar fonamental per la continuïtat de l’entitat.
  • El tercer reconeixement va ser per a qui ha estat el darrere president de l’Associació durant 10 anys el Sr. Arseni Diez que com a familiar d’una persona afectada es va implicar en la continuïtat de FADES fins a dia d’avui.
  • I per acabar i a títol pòstum, es va agrair especialment a la família del Sr. Joan Vilalta i Boix, una de les persones que va confiar en el projecte des dels seus inicis, no només oferint l’espai de l’UIER, sinó representant a l’entitat dels diferents orgamismes, en un moment en què l’Alzheimer era poc visisble.

NIF: G 17631185
Crta. Barcelona, 74 Bxos. – 17500 Ripoll (Girona)
Telèfon: 972 70 45 40

Att: FADES
Mail: acompanyam@tutelardelripolles.cat